BEKIJK OOK:

Kopshout

Kopshout staat, weer volop in de belangstelling. Vroeger werd kopshout vervaardigd uit grenen, vuren of eiken. En werd vaak toegepast als werkplaats vloeren. Tegenwoordig zijn er echter meer houtsoorten te verkrijgen. Passend voor bijna elk interieur.

 

Kops houten vloeren behoren tot de sterkste houten parketvloeren die er zijn. Door de zaagwijze krijgt kops hout een veel hogere weerstand tegen druk. Het is dan ook veel harder dan over de lengte gezaagde parketdelen en daarom in het bijzonder geschikt voor intensief gebruik. Daarnaast werkt kops hout geluidsisolerend. Geluidstrillingen kunnen beter worden geabsorbeerd in de houtvezels. Wie over royale ruimten beschikt, zal daardoor merken dat een veel betere akoestiek ontstaat.

 

Leggen

 

Een kops houten parketvloer moet altijd rechtstreeks gelijmd worden op de vlakke, droge dekvloer.

Zonder ondervloer of nagels dus. Het plaatsen van deze vloer mag nooit gebeuren bij extreme droogte of hoge temperaturen. De dekvloer zelf moet uiteraard ook sterk genoeg zijn, omdat de enorme kracht op de kleine blokjes ervoor kan zorgen dat de toplaag van de dekvloer wordt afgebroken.

 

Afwerking

 

Na het verlijmen van de kopse blokjes wordt de vloer in het werk nog enkele malen geschuurd. Daarbij geldt: hoe vlakker de ondervloer, hoe egaler het resultaat. Het onderhoudsgemak van deze vloer hangt nauw samen met de manier van afwerking. Een met olie afgewerkte vloer is een aanrader. Lak zou ook kunnen, echter door zwelling en krimp zal de lak vrij snel breken met duur onderhoud tot gevolg. Vraag uw parketspecialist eerst om advies. Dat is de moeite meer dan waard!

 

Vloerverwarming

 

Gezien de  gevoeligheid van kopshout voor schommelingen in de luchtvochtigheid of vochtopname uit de ondervloer is het niet raadzaam om deze vloeren te leggen op vloerverwarming.

Heeft u interesse in onze producten, of had u graag meer informatie?

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE NIEUW PRODUCTEN EN ACTIES! SCHRIJF U NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.

NIEUWS

& ACTIES

© Copyright Kerkhofs 2013    -   Ambachtslaan 1013   3990 Peer   -   T:   +32 11 63 64 00   -   F:   +32 11 61 11 00   -   E:   info@parketkerkhofs.be .   -   Privacy