LUCHT vochtigheid

De basis van het onderhoud van uw vloer begint met het goed bewaken van de luchtvochtigheid. Lucht bevat vocht in de vorm van waterdamp. De relatieve luchtvochtigheid drukt in procenten uit hoeveel waterdamp zich in de lucht bevindt. Een gezonde relatieve luchtvochtigheid bedraagt 50 à 60 procent. De hoeveelheid waterdamp die lucht normaliter bevat, hangt onder meer af van de temperatuur. Hoe kouder het is, hoe minder waterdamp er in de lucht kan zitten. Vooral in de winter is de luchtvochtigheid binnenshuis te laag, soms amper 30 procent. Dit is te laag voor uw parketvloer.

LUCHT bevochtiger

Parketvloeren worden af fabriek teruggedroogd tot een vochtpercentage van 7-9%. Dit houtvocht percentage is in hetzelfde als een luchtvochtigheid van 50% - 60%. Bij een verandering in luchtvochtigheid zal het ook het houtvocht percentage veranderen. Waardoor het hout zal krimpen of uitzetten.

 

U kunt zich voorstellen dat eenzijdige verwarming van de onderkant van de vloer het hout vanaf de onderkant uitdroogt. Om het evenwicht te behouden, waardoor geen (of minder) krimpnaden kunnen ontstaan, is het verstandig dit middels een luchtbevochtiger te regelen.

 

De Winix luchtbevochtiger is bij ons uit voorraad verkrijgbaar!

HYGRO meter

Een thermometer hebben we allemaal in huis om de temperatuur te meten. Om de luchtvochtigheid te meten adviseren wij u een goed exemplaar aan te schaffen. Let er wel op dat u deze niet monteert aan de binnenzijde van een buitenmuur of in de buurt van een raam. Daar is de relatieve luchtvochtigheid immers hoger dan in de rest van het huis.

ONDERHOUD producten

Neem ook een kijkje bij onsze onderhoudsproducten. Wij presenteren u graag een exclusieve selectie topmerken voor het perfect onderhouden van uw parketvloer.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE NIEUW PRODUCTEN EN ACTIES! SCHRIJF U NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.

NIEUWS

& ACTIES

© Copyright Kerkhofs 2013    -   Ambachtslaan 1013   3990 Peer   -   T:   +32 11 63 64 00   -   F:   +32 11 61 11 00   -   E:   info@parketkerkhofs.be .   -   Privacy